Drupal 8 website maken

Bij Compubase bent u aan het juiste adres voor het laten maken van een (drupal) website. Als drupal specialist kunnen wij u of uw bedrijf voorzien van een website, wij zijn bekend met het hele proces van het concept, grafisch ontwerp tot aan het beheer, de ontwikkeling en de SEO van de website. 

Drupal is een opensource content management systeem (CMS) waarin wij ons hebben gespecialiseerd. Drupal biedt vele voordelen ten opzichte van andere CMS-en, zoals Wordpress of Joombla. Een drupal website is voor de gebruiker helemaal op maat te maken, zodat zelf gebruikers zonder kennis of ervaringen van websites hun website kunnen onderhouden/bijhouden. Doordat wij de website voor u op maat maken heeft u altijd een unieke website, uw website wordt dus niet één van de zovelen Wordpress websites. Daarnaast zijn de drupal websites veiliger, flexibeler,  gemakkelijk meertalig te maken, hebben ze een goede structuur voor de SEO en zijn ze mobiel vriendelijk.

Met meer dan 200 gemaakte Drupal websites hebben wij veel ervaring opgebouwd met de verschillende Drupal versies. Wij hebben de afgelopen jaren al websites gemaakt en onderhouden drupal 5,  drupal 6 en drupal 7. In 2018 zijn wij begonnen met het maken van de nieuwe websites in Drupal 8

Drupal 8

Als u uw website bij ons laat maken wordt de website ontwikkelt in drupal 8. Als u al bekend bent met Drupal 8 dan is deze versie nog gemakkelijker te gebruiken. Daarnaast is de software al standaard mobile-first ingericht, waardoor de website volledig responsive is. Als u kiest voor een drupal 8 website bent u de komende jaren verzekerd van een moderne website. Als er over een paar jaar een drupal 9 website wordt uitgebracht kunt u uw website laten migreren naar de nieuwste versie. Drupal 8 heeft in tegenstelling tot de vorige versies van drupal het update process aangepast, waardoor je niet de hele website hoeft te laten herbouwen. 

Werkwijze Drupal 8 website laten maken

Als je een nieuwe website wilt laten ontwikkelen, doorlopen wij samen met jou een aantal stappen. Je kunt deze werkwijze vergelijken met het laten ontwerpen en bouwen van een huis. 

Vooronderzoek

De eerste fase is het vooronderzoek. In een uitgebreid persoonlijk gesprek komen zaken als "wat zijn je producten en/of diensten, wie zijn je klanten, wat zijn je plannen" aan bod. Daaruit kunnen wij ons een beeld vormen van je bedrijf en kunnen wij je wensen, gedachten en ideeën in kaart brengen. Dit is de input voor het functionele ontwerp.

Vergelijk het met de vragen die een architect jou zou stellen als hij voor jou een huis zo moeten ontwerpen: Hoeveel slaapkamers, wel of geen garage etc.

Functioneel ontwerp

Naar aanleiding van het vooronderzoek maken wij een zogenaamd functioneel ontwerp. Hierin wordt vastgelegd waaraan de website moet voldoen en welke functies er aangeboden dienen te worden. Dit doen wij volgens het voortschrijdend inzichtprincipe door vaak met je hierover van gedachten te wisselen en eventueel het ontwerp bij te stellen volgens de nieuwe inzichten.

Vergelijk het met de eerste bouwtekeningen die de architect van je huis zou maken.

Grafisch ontwerp

Nadat duidelijk is geworden welke functies de website dient te hebben, wordt een grafisch ontwerp gemaakt. Uiteraard op basis van jouw eigen huisstijl. Ook hierbij zullen wij meerdere keren bij elkaar zitten zodat we je feedback kunnen verwerken om tot een door jou goedgekeurd webdesign te komen.

Vergelijk het met de definitieve ingekleurde bouwtekening van de architect.

Bouw

Nadat je het grafisch ontwerp en webdesign hebt goedgekeurd, starten wij met de bouw van de website volgens het functioneel- en grafisch ontwerp. Tijdens de bouw zullen wij jou via een testomgeving de voortgang laten zien zodat je deze kunt volgen en tussentijds je opmerkingen kunt geven. Wij bouwen je website in het content management systeem Drupal (CMS).

Vergelijk het met de start van de bouw van je woning.

Hosting

Na je goedkeuring van de definitieve website in de testomgeving, gaat de site de lucht in en wordt deze gehost op onze eigen servers. De website is dan zichtbaar voor je klanten en de rest van de buitenwereld.

Het huis wordt definitief opgeleverd en de sleutel aan je overhandigd.

Bezoekersstatistieken

Tijdens de ontwikkeling van de website wordt al rekening gehouden met de trefwoorden waarop je graag in Google gevonden wilt worden. De website wordt hierop geoptimaliseerd zodat je met deze trefwoorden een hogere Google positie bereikt. Lees verder over Google optimalisatie.

Van belang is dat je het effect van de website kunt meten en zo ook de ROI kunt vaststellen. Wij installeren voor jou de Google Analytics code waarmee je een zeer uitgebreide gratis rapportagetool in handen krijgt.

 

Drupal 8 website maken

Kiest u voor Compubase en drupal 8, dan kiest u voor een moderne makkelijk te beheren website gebouwd op de toekomst. 

Meer weten over onze drupal (8) of direct contact opnemen?

Drupal 

Contact

Drupal 8

tag: drupal 8