Drupal maatwerk modules

Drupal development

Module selectie of maatwerk

drupal module ideeWaarom het wiel opnieuw uitvinden?

Door de jarenlange ervaring met Drupal weten wij welke modules toegepast kunnen worden voor je project. Uit de meer dan 10.000 modules weten wij de juiste modules te selecteren. Het wiel hoeft dus heel vaak niet meer uitgevonden te worden. Maar soms is de gewenste functionaliteit dermate specifiek dat we een custom Drupal module ontwikkelen. Onderstaand een overzicht van maatwerk Drupal modules die wij ontwikkeld hebben voor klanten:

  • Internationale shippingkostencalculatie module

  • Werkplaatsafspraken module

  • Interactieve plattegrond module

  • High performance xmlsitemap module

  • Qualcomm satelliet navigatie - Google maps module

  • Internationale wegtransport calculator module

  • Voedingswaarde calculator (Nahrwert Rechner) module

  • Subsidie-aanvraag worfklow module

  • Change management workflow module

  • En tientallen kleinere modules t.b.v. kleinere aanpassingen en functionaliteiten

Drupal multisite

Meer met minder

Door de flexibele architectuur van Drupal kunnen meerder websites gebruik maken van dezelfde Drupal installatie. Dit noemen we een Drupal multisite installatie. Drupal multisites zijn met name aantrekkelijk in een situatie waarin meerdere vergelijkbare websites opgezet dienen te worden. Met Drupal multisite kun je het onderhoud centraal uitvoeren en zijn alle websites die deel uitmaken van de multisite in één keer bijgewerkt. Het zal duidelijk zijn dat je hiermee enorm kunt besparen op de beheerskosten.

Wij hebben uitgebreide ervaring in opzetten en beheren van Drupal multisite omgevingen.

Drupal 3rd-party integratie

Van en naar Drupal

Misschien wil je het contactformulier integreren met Salesforce of een emailingpakket? Of externe content als nodes importeren in Drupal? Of authenticatie via de Microsoft active directory LDAP laten lopen? Ook hier zoeken wij naar het al uitgevonden wiel op drupal.org of bouwen een maatwerk module.

Data migratie

Naadloze overgang van je legacy systeem naar Drupal

Benieuwd hoe we 200.000 webpagina's uit je oude systeem in Drupal te krijgen? Wij realiseren een maatwerk migratie waarbij we rekening houden met de Google index zodat je Google positie niet verloren gaat.

We hebben uitgebreide ervaring met Drupal to Drupal migraties en externe csv/sql/xml/json/rss naar Drupal migraties.

Drupal performance optimalisatie

Op trage sites zit niemand te wachten

Sites die langzaam laden verjagen bezoekers. Hoe langer de laadtijd, hoe groter de kans dat je boodschap niet bij de bezoeker zal landen. We weten hoe we de prestaties van Drupal kunnen optimaliseren door de inzet van Memcached, Mysql cache, Php optcode caching en Mod Pagespeed.

 

Drupal commerce

Verkoop je producten en diensten via je Drupal site

We hebben veel ervaring met Drupal Ubercart en Drupal Commerce zodat we je sparringpartner en technische partner kunnen zijn bij je e-commerce wensen. Niet alleen het design maar ook de integratie met de shipping services zoals UPS en payment providers zoals Ogone en Rabo Omnikassa.

Vertaling & Internationalisering

Spreken al je bezoekers Nederlands?

Drupal leent zich uitstekend voor meertalige websites en wij zorgen ervoor dat je website van A tot Z vertaald kan worden in meerdere talen.

Apache Solr optimalisatie CompubaseDrupal Apache Solr search

Geavanceerd zoeken

Hoewel Drupal zelf een prima interne zoekengine heeft is het soms wenselijk dat de zoekfunctionaliteit verder wordt uitgebreid. Dan biedt Apache Solr de oplossing. Hiermee kunnen zeer geavanceerde zoekfunctionaliteiten worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan autocomplete, binary search en facetted search.

Compubase heeft uitgebreide ervaring in het integreren van Drupal met Apache Solr.

Compubase werkt met GIT VersiebeheerVersiebeheer met Git

Allle projecten die wij uitvoeren doen wij met de inzet van Git versiebeheer. Zodoende zijn we in staat om met meerdere personen tegelijk aan dezelfde code te werken, kunnen we makkelijk schakelen tussen versies en wordt er automatisch een historie opgebouwd van alle wijzigingen in de code.

Daarnaast kunnen we eenvoudiger bugfixes en wijzigingen met Git-Flow doorvoeren op zowel development, test en productie.