Bovenaan in Google

Een hogere positie in Google

Hoger in Google met google optimalisatie door Compubase (SEO)Je vraagt je wellicht af waarom de ene site op de eerste pagina van de Google zoekresultaten staat en een andere site pas op pagina 10 of nog later.

Google heeft een algoritme in gebruik dat je positie in de zoekresultaten bepaalt. Het algoritme van Google is het geheim van Google en een goede kok verklapt zijn recepten niet! Niemand weet (behalve Google zelf) hoe het algoritme van Google eruit ziet. Bovendien wordt de methodiek door Google permanent gewijzigd en geoptimaliseerd. Toch zijn er een aantal factoren bekend die van invloed zijn op de positie in Google:

 • Indexeerbaarheid

  Kan je website door de Googlebot goed geïndexeerd worden?"
  Zo kunnen flash sites door Google niet geïndexeerd worden en komen daarom dan ook niet of nauwelijks voor in de zoekresultaten van Google. Zijn al je pagina's bereikbaar via het menu of via een sitemap?
 • Pagerank

  Hoeveel websites hebben een link naar jouw website en hoe belangrijk zijn de sites die naar je website verwijzen. Linkfarms zoals de startpagina.nl en varianten tellen echter niet mee en doen meer kwaad dan goed.
 • Leeftijd van het domein

  Hoe langer een website in de lucht is, hoe hoger de site door Google wordt gewaardeerd.
 • Veel content

  Een website zonder content zoals websites met alleen maar plaatjes of flash sites zullen nooit hoog eindigen. Voor Google telt namelijk alleen maar de tekstuele content op een website en niet de grafische objecten.
 • Trefwoorden

  Komen de gezochte trefwoorden voor in de titel van de pagina en in de koppen?
 • Geen verborgen teksten of andere niet toegestane technieken

  Sommige webmasters plaatsen niet zichtbare teksten (bijvoorbeeld in de kleur van de achtergrond) op een webpagina. Dit soort technieken wordt ook wel Blackhat SEO of Spamdexing genoemd. Dit kan een kortstondig resultaat opleveren maar uiteindelijk zal Google je uit de zoekresultaten verbannen zodat je site helemaal niet meer vindbaar is!